HET KOOR

Philharmonisch koor Hagacantare

Sinds 1947 is Hagacantare actief als klassiek gemengd koor in Den Haag. In 2022 bestaat het koor dus 75 jaar. Vaste dirigent is Danny Nooteboom. Hij wordt bijgestaan door pianiste Julia Buizer. Onder Nootebooms enthousiaste en deskundige leiding geeft het koor elk jaar twee of drie concerten. Het koor heeft bijna zestig leden, in alle stemsoorten. 

Beschermheer van het koor is de burgemeester van Den Haag.

Toekomst

Hagacantare wil zich blijven inzetten om klassieke muziek toegankelijk te maken voor inwoners van Den Haag en de regio. Mensen met een laag inkomen krijgen korting met de Haagse Ooievaarspas.

Repertoire

Hagacantare zingt klassieke muziek uit verschillende tijdperken. Het laatste concert was een programma met hoogtepunten uit bekende opera's, op 16 november 2019 in de Lutherse Kerk in Den Haag. In december 2019 zijn er nog wel twee (besloten) kleinere kerstconcerten voor ouderen geweest. In 2020 werden de geplande concerten vanwege corona afgelast. Het koor oefent nu voor het najaarsconcert op 30 oktober en pakt ook binnenkort de Carmina Burana van Orff weer op, The Crucifixion van Stainer en The Armed Man van Jenkins.