top of page
Uitvoerenden Gloria di Messa

Philharmonisch Koor Hagacantare

Het Philharmonisch Koor Hagacantare, opgericht in 1947, is een gemengd koor met ongeveer 55 leden. Het koor heeft een gevarieerd repertoire met klassieke en moderne werken van binnen- en buitenlandse componisten - vanaf de renaissance tot de huidige tijd. Het koor staat onder leiding van Danny Nooteboom.

 

Ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan ontving Hagacantare in 1997 de Stadspenning van de gemeente ’s-Gravenhage, als blijk van waardering voor de verdiensten voor het culturele leven in de stad. De burgemeester van Den Haag is Beschermheer van het koor.

 

Ter gelegenheid van ons 75-jarig jubileum in 2022 organiseerden we in maart een scratch met de Carmina Burana en een groot jubileumconcert in oktober met de volledige uitvoering van The Armed Man van Karl Jenkins.

 

In 2023 hadden we concerten met The Crucifixion van Stainer en rond kerst twee uitvoeringen van Bethlehem van Stainer en The Nativity van Thiman. In 2024 voeren we in april de Messa di Gloria van Puccini uit en in het najaar diverse Anthems van Händel en Gloria in D van Vivaldi.

 

Danny Nooteboom

Danny Nooteboom (1970) studeerde Schoolmuziek aan het conservatorium van Arnhem, Muziekwetenschap aan de Universiteit Utrecht en Koordirectie aan de Hogeschool Gorinchem. Hij had les van onder anderen Frans Moonen en Joop Schets.

 

Vanaf 1990 is Danny actief als dirigent. Aanvankelijk alleen bij orkesten, vanaf 1992 ook als koordirigent. Op 9 mei 2009 dirigeerde Danny Nooteboom in de Jacobikerk in Utrecht de Nederlandse première van het Stabat Mater van Karl Jenkins en in oktober 2010 de Nederlandse première van The Sacred Songs, ook van Karl Jenkins.

 

Momenteel is Danny verbonden aan het Toonkunstkoor Zeist, Aalsmeers Christelijke Oratorium Vereniging, COV Soli Deo Gloria in Sliedrecht, Hagacantare in Den Haag en HagaSonare, eveneens in Den Haag. Met bovenstaande ensembles heeft hij een uitgebreid repertoire opgebouwd van werken voor koor en piano/orgel of orkest.

 

Danny Nooteboom is een veelgevraagd dirigent voor projectkoren en scratchevenementen: vanaf 2008 is hij dirigent van de bekende Leidse Scratchdagen. Ook werkt hij als gastdirigent o.a. voor projecten van de stichting Haagse Passie. Naast zijn werk als dirigent is hij sinds 2014 voorzitter van de muziekcommissie van de Vereniging Toonkunst Nederland (VTN).

 

Julia Buizer-Madzhar

Julia Buizer, geboren en getogen in Sint-Petersburg (Rusland), begon op vierjarige leeftijd met pianospelen. Ze studeerde aan het Speciaal Muziek Lyceum van het Rimsky-Korsakov Conservatorium bij onder anderen Tamara Poddybnaia. Aan het conservatorium van Groningen studeerde Julia bij Paul Komen. In 2010 heeft ze haar masteropleiding aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag succesvol afgerond.
 

Julia is een veelgevraagd pianiste in diverse ensembles. Ze vormt ook een duo met celliste Daniëlle Buizer. Ze heeft zich solistisch mogen presenteren met pianoconcerten van Rachmaninov, Prokovjev, Schostakovich, Janácěk en Glass, op diverse podia in Nederland, waaronder de Anton Philipszaal in Den Haag, de grote zaal van de Oosterpoort in Groningen en de Concertzaal van de Theaters Tilburg. Behalve in Nederland was Julia ook te beluisteren in solo- en kamermuziekoptredens in Frankrijk, Duitsland en Zwitserland.

Julia Buizer geeft ook les, begeleidt verschillende koren in de regio en coacht zangers in aanloop naar audities, masterclasses en concerten.
 

Nick van Kuipers - tenor
https://www.facebook.com/nick.vankuipers

 

Ago Verdonschot - bas
Ago Verdonschot is dirigent en zanger. Koren waaraan hij momenteel leiding geeft, zijn het Amsterdams Opera Koor, Viva la Musica uit Uden en het Haarlems Gemengd Koor.

 

Het repertoire van Ago Verdonschot als dirigent omvat missen van Haydn, Mozart, Schubert en Gounod, het Requiem van Fauré, het Weihnachtsoratorium van Bach, The Messiah van Händel, The Armed Man van Karl Jenkins, Die Jahreszeiten van Haydn, Die erste Walpurgisnacht van Mendelssohn, de Londense versie van Ein Deutsches Requiem van Brahms en het Requiem van Verdi. Na zijn eerste opera Attila van Verdi dirigeerde hij scenische en concertante opera’s en (fragmenten uit alle) bekende opera’s en operettes. Met het Amsterdams Opera Koor trad hij op in het Koninklijk Concertgebouw en met het Rotterdams Opera Koor verschillende malen in de Rotterdamse Doelen. Eveneens dirigeerde hij operettes.

 

Als zanger heeft Ago Verdonschot een aanzienlijk repertoire opgebouwd met opera- en operette-aria’s, duetten en grote oratoriumwerken. Ook bij Hagacantare soleerde hij al vele malen. Ago Verdonschot trad op in Duitsland, Engeland, Schotland, Italië en Sint-Petersburg, waar hij met solisten van het Mariinsky Theater en een projectkoor een aantal concerten gaf.

 

STRIJKLICHT

Professioneel, flexibel en betaalbaar, zowel orkest als groot en klein ensemble. Treedt op en begeleidt in heel Nederland.

Contact via Frank Rutgers, Sint Pancras, rutgersfrank@gmail.com

bottom of page