KOOR EN CORONA

Repeteren in coronatijd

Hagacantare volgt het officiële coronaprotocol, waar de regels voor koren in zijn vastgelegd. De laatste 'normale' repetitie was op dinsdag 10 maart 2020 in de Maranathakerk. Daarna werden landelijk allerlei coronamaatregelen van kracht.

 

Dirigent Danny Nooteboom heeft toen voortvarend digitale repetities georganiseerd, met Zoom. Het was voor het koor even wennen. Niet iedereen kon eraan meedoen.

 

Vanaf 23 juni, toen er meer mogelijk werd, kon een deel van het koor tot de zomervakantie écht repeteren in de grote aula van het Dalton Den Haag. Op ruime afstand van elkaar, met de deuren wijd open en voorzien van grote flessen ontsmettende schoonmaakmiddelen. Wie niet kon of niet durfde kon thuis meedoen via een live stream op YouTube.  

 

Vanaf september waren weer repetities mogelijk in de Maranathakerk, in de grote kerkzaal. Ook daarvandaan werd er live gestreamd naar de koorleden thuis.

 

Na drie keer vond het bestuur de fysieke repetities helaas niet meer verantwoord. Het aantal besmettingen in Den Haag was flink opgelopen. Sinds dinsdag 6 oktober 2020 zijn de repetities dus weer online, via Zoom én YouTube.

Concerten

Het geplande najaarsconcert kon niet doorgaan. Het koor bewaart dit voor een andere gelegenheid. Inmiddels zijn de zangers aan het oefenen voor concerten die hopelijk volgend jaar kunnen plaatsvinden: de Carmina Burana van Orff, The Armed Man van Jenkins en The Crucifixion van Stainer. 

© 2021  Hagacantare. Mail: hagacantare@gmail.com.