KOOR EN CORONA

Repeteren in coronatijd

Zodra het mogelijk is, organiseert het koor een meezingconcert. Verder wordt sinds 22 juni weer 'echt' gerepeteerd voor het najaarsconcert, in het Dalton College.

De laatste normale repetitie was op dinsdag 10 maart 2020 in de Maranathakerk. Daarna werden landelijk allerlei coronamaatregelen van kracht.

Dirigent Danny Nooteboom heeft toen voortvarend digitale repetities georganiseerd, met Zoom. Het was voor het koor even wennen. 

Vanaf 23 juni 2020, toen er meer mogelijk werd, kon een deel van het koor tot de zomervakantie écht repeteren in de grote aula van het Dalton Den Haag. Op ruime afstand van elkaar, met de deuren wijd open. Wie niet kon of niet durfde kon thuis meedoen via een live stream op YouTube.  

Vanaf september waren weer repetities mogelijk in de Maranathakerk, in de grote kerkzaal. Ook daarvandaan werd er live gestreamd naar koorleden thuis.

Na drie keer vond het bestuur de fysieke repetities niet meer verantwoord. Het aantal besmettingen in Den Haag was flink opgelopen. Vanaf dinsdag 6 oktober 2020 waren de repetities dus weer online, via Zoom, Jamulus en YouTube.

Sinds 22 juni 2021 kan het koor nu weer repeteren in het Dalton Den Haag, tot en met 13 juli. Dan begint de zomervakantie. 

Concerten

Het geplande najaarsconcert kon in 2020 niet doorgaan; in 2021 hopelijk wel. Inmiddels zijn de zangers aan het oefenen voor diverse concerten: Gounod en Mozart voor het najaarsconcert, voor een scratchconcert begin 2022 de Carmina Burana van Orff; voor het jubileumconcert volgend jaar The Armed Man van Jenkins. In 2022 bestaat het koor 75 jaar.