Home › Repertoire

Wat doen wij?

Hagacantare geeft elk jaar een aantal concerten. In Den Haag en omstreken heeft het koor een grote bekendheid gekregen door de jaarlijkse kerstconcerten die al ruim veertig jaar plaatsvinden. Aanvankelijk werden deze gehouden in de Grote Kerk, vervolgens in de kerk van Antonius Abt in Scheveningen en sinds 2007 in de Agneskerk aan de Beeklaan of de Lutherse Kerk.

Ook geeft het koor jaarlijks een of meer concerten bij bijzondere gelegenheden of in de vorm van een reeks, zoals in 2006 de serie ‘Gajdujte’ met muziek uit ‘jonge’ EU-landen en in 2008 de serie ‘Bacco, Bacco’ met vrolijke en droeve muziek uit de Spaanse, Franse en Italiaanse renaissance. Het programma ‘Bacco, Bacco’ is inmiddels op cd verschenen. Een keer in de twee jaar maakt Hagacantare een buitenlandse reis zoals in 2014 naar Salzburg.

Hagacantare heeft een voorkeur voor minder gebruikelijk repertoire. In het jubileumjaar 2007 werden werken van Nederlandse componisten ‘herontdekt’. Hendrik Andriessen en zijn leerlingen Albert de Klerk, Jan Mul en Herman Strategier zijn ten onrechte vergeten componisten.

In 2017 heeft Hagacantare haar 70 jarig jubileum gevierd met diverse uitvoeringen. Hieronder een aantal highlights:

Ieder avond wordt om 20:00 uur de "Last Post" geblazen onder de Menenpoort in Ieper (België). Op 8 juli 2017 heeft Hagacantare daar enkele bijzondere muziekstukken ten gehoren gebracht.

Op 18 november 2017 heeft Hagacantare ter gelegenheid van het 70-jarig jubileum een concert gegeven in de Nieuwe Badkapel in Den Haag met op het programma de Misa Criolla van Ariel Ramirez en Stabat Matervan Dvorák.