Home › Repertoire

Wat doen wij?

Hagacantare geeft elk jaar een aantal concerten. In Den Haag en omstreken heeft het koor een grote bekendheid gekregen door de jaarlijkse kerstconcerten die al ruim veertig jaar plaatsvinden. Aanvankelijk werden deze gehouden in de Grote Kerk, vervolgens in de kerk van Antonius Abt in Scheveningen en sinds 2007 in de Agneskerk aan de Beeklaan of de Lutherse Kerk.

Ook geeft het koor jaarlijks een of meer concerten bij bijzondere gelegenheden of in de vorm van een reeks, zoals in 2006 de serie ‘Gajdujte’ met muziek uit ‘jonge’ EU-landen en in 2008 de serie ‘Bacco, Bacco’ met vrolijke en droeve muziek uit de Spaanse, Franse en Italiaanse renaissance. Het programma ‘Bacco, Bacco’ is inmiddels op cd verschenen. Een keer in de twee jaar maakt Hagacantare een buitenlandse reis zoals in 2014 naar Salzburg.

Hagacantare heeft een voorkeur voor minder gebruikelijk repertoire. In het jubileumjaar 2007 werden werken van Nederlandse componisten ‘herontdekt’. Hendrik Andriessen en zijn leerlingen Albert de Klerk, Jan Mul en Herman Strategier zijn ten onrechte vergeten componisten.


Hieronder een greep uit de vele concerten van het Philharmonisch koor Hagacantare in recente jaren:

2014 Concertreis naar Salzburg

2009 Concert´Den Haag herdenkt zijn doden´ en concertreis naar Barcelona en Figueres.

2008 Concertserie ´Bacco, Bacco´ en cd-opname.

2007 Optreden in de kathedraal van Auxerre (Fr.) en de basiliek Ste. Madeleine te Vézelay met a capella muziek.

2006 Serie concerten onder de titel ‘Gajdujte’ in verschillende wijken van Den Haag en randgemeenten met muziek uit nieuwe EU-landen, zoals Polen, Tsjechië, Letland.

2005 Concertreis naar Straatsburg en Colmar.

2004 Uitvoering van de mis voor twee koren van Charles-Marie Widor, in samenwerking met het jubilerende Rotte’s Mannenkoor (150 jaar). De concerten vonden plaats in Rotterdam, Den Haag en Gent (Sint-Baafskathedraal)
Opname van de dvd ‘Koninklijk Korenconcert’, de eerste Nederlandse koren-dvd.

2002 Concertreis naar Frankrijk met uitvoeringen in onder meer de Nôtre Dame van Parijs en de Nôtre Dame van Chartres.