Home › Homepage

 

PHILHARMONISCH KOOR HAGACANTARE

WIE ZIJN WIJ?


Wij zijn een gemengd koor met ongeveer 60 leden, dat al sinds 1947 bestaat. Gemengd in diverse opzichten: verschillende stemsoorten (bas, tenor, alt, sopraan), uiteenlopende leeftijden (zo tussen de 30 en 75 jaar) en diverse achtergronden. Het zingen brengt ons allemaal bijeen en dat zorgt voor een gezellige sfeer.

Wij repeteren iedere dinsdagavond van 19.45 uur tot 22.15 uur in de Maranathakerk aan de 2de Sweelinckstraat 156 te Den Haag. Ook ons repertoire is gemengd: zowel religieuze als wereldlijke muziek, van middeleeuwen tot heden, met begeleiding of a capella. Het koor Hagacantare staat onder leiding van onze vaste dirigent Danny Nooteboom.  

Hagacantare 70 jaar!

Dit jaar is een bijzonder jubileumjaar voor Hagacantare. Het koor bestaat 70 jaar en dat is uitgebreid gevierd.

Scratch Requim van Mozart en The Armed Man van Jenkins

Op 22 april 2017 heeft Hagacantare voor het eerst een scratch van het Requiem van Mozart en The Armed Man van Jenkins uitgevoerd in de Christus Triumfatorkerk in Den Haag. Voor deze scratch hebben zich ruim 80 koorliefhebbers opgegeven en het werd een prachtig concert.

Last Post Ieper

Ieder avond wordt om 20:00 uur de "Last Post" geblazen onder de Menenpoort in Ieper (België). Op 8 juli heeft Hagacantare daar enkele bijzondere muziekstukken ten gehoren gebracht.

Jubileumconcert Misa Criolla en Stabat Mater

Op 18 november 2017 heeft Hagacantare ter gelegenheid van het 70-jarig jubileum een concert gegeven in de Nieuwe Badkapel in Den Haag met op het programma de Misa Criolla van Ariel Ramirez en Stabat Mater van Dvorák.