Home › Homepage


PHILHARMONISCH KOOR HAGACANTARE

WIE ZIJN WIJ?


Wij zijn een gemengd koor met ongeveer 60 leden, dat al sinds 1947 bestaat. Gemengd in diverse opzichten: verschillende stemsoorten (bas, tenor, alt, sopraan), uiteenlopende leeftijden (zo tussen de 30 en 75 jaar) en diverse achtergronden. Het zingen brengt ons allemaal bijeen en dat zorgt voor een gezellige sfeer.

Wij repeteren iedere dinsdagavond van 19.45 uur tot 22.15 uur in de Maranathakerk aan de 2de Sweelinckstraat 156 te Den Haag. Ook ons repertoire is gemengd: zowel religieuze als wereldlijke muziek, van middeleeuwen tot heden, met begeleiding of a capella. Het koor Hagacantare staat onder leiding van onze vaste dirigent Danny Nooteboom.

Gezocht projectleden voor concertreis Keulen, Leipzig en Dresden 2018

In samenwerking met Orpheus Reizen organiseert Hagacantare van 12 t/m 16 oktober een concertreis naar Keulen, Leipzig en Dresden. Tijdens deze unieke concertreis worden o.a. werken van Bach en Mendelssohn uitgevoerd op een aantal bijzondere locaties. Gaat u met ons mee op reis? Meer informatie en aanmelden vindt u op de speciale concertreispagina.

 

In 2017 heeft Hagacantare haar 70 jarig jubileum gevierd met diverse uitvoeringen. Hieronder een aantal highlights:

Ieder avond wordt om 20:00 uur de "Last Post" geblazen onder de Menenpoort in Ieper (België). Op 8 juli 2017 heeft Hagacantare daar enkele bijzondere muziekstukken ten gehoren gebracht.

Op 18 november 2017 heeft Hagacantare ter gelegenheid van het 70-jarig jubileum een concert gegeven in de Nieuwe Badkapel in Den Haag met op het programma de Misa Criolla van Ariel Ramirez en Stabat Matervan Dvorák.