Home › Homepage

                                                

 

PHILHARMONISCH KOOR HAGACANTARE

WIE ZIJN WIJ?


Wij zijn een gemengd koor met ongeveer 60 leden, dat al sinds 1947 bestaat. Gemengd in diverse opzichten: verschillende stemsoorten (bas, tenor, alt, sopraan), uiteenlopende leeftijden (zo tussen de 30 en 75 jaar) en diverse achtergronden. Het zingen brengt ons allemaal bijeen en dat zorgt voor een gezellige sfeer.

Wij repeteren iedere dinsdagavond van 19.45 uur tot 22.15 uur in de Maranathakerk aan de 2de Sweelinckstraat 156 te Den Haag. Ook ons repertoire is gemengd: zowel religieuze als wereldlijke muziek, van middeleeuwen tot heden, met begeleiding of a capella. Het koor Hagacantare staat onder leiding van onze vaste dirigent Danny Nooteboom.

Wij maken ook regelmatig concertreizen. In 2007 zijn we naar Frankrijk geweest (uitvoeringen in Auxerre en Vézelay), in 2009 naar Spanje (Barcelona en Figueres) en in 2014 naar Salzburg en Krems in Oostenrijk. Daar heeft Hagacantare een aantal uitvoeringen van de Krönungsmesse van Mozart gegeven.

Van 5 t/m 8 mei 2016 heeft Hagacantare een concertreis gemaakt naar Lille en Reims met o.a. een uitvoering van Le Baptême de Clovis en The Armed Man van Karl Jenkins in de Cathedrale Notre Dame in Lille.

Onze eerstvolgende uitvoering zal in de Badkapel te Scheveningen zijn op 5 november 2016 alwaar wij de Krönungsmesse en het Requiem van Mozart ten gehore zullen brengen. Zet deze datum alvast in uw agenda!

Heeft u altijd al een keer de Krönungsmesse of het Requiem van Mozart willen zingen, dan nodigen wij u graag uit om als projectlid deel te nemen. Meer informatie vindt u hier.