Dirigent Danny Nooteboom

 

      

 

Sinds 2012 is Danny Nooteboom de vaste koordirigent bij Hagacantare, actief, enthousiast en deskundig. 


Danny Nooteboom (1970) studeerde Schoolmuziek aan het conservatorium in Arnhem, Muziekwetenschap aan de Universiteit Utrecht en Koordirectie aan de Hogeschool Gorinchem. Hij had les bij onder anderen Frans Moonen en Joop Schets. Sinds 1990 is Danny actief als dirigent. Aanvankelijk van orkesten en ensembles, maar vanaf 1992 ook als koordirigent. Zo dirigeerde hij bijna vijftien jaar de Vredeberg Cantorij in Oosterbeek, en van 1996 tot 2007 het Zelhems Christelijk Oratoriumkoor. Ook is hij verbonden geweest aan het professionele barokorkest Het Rijn Consort.

Danny Nooteboom is ook een veelgevraagd dirigent voor Scratch-evenementen. Vanaf 2007 dirigeert hij de jaarlijkse Messiah Scratch van de KCZB in Leidschendam, en vanaf 2008 is hij dirigent van de bekende Leidse Scratchdagen.

Sinds maart 2014 is hij voorzitter van de muziekcommissie van de Vereniging Toonkunst Nederland (VTN) en de MBT (Maatschappij tot Bevordering der Toonkunst).


 

 

 

Cookies helpen ons onze services te leveren. Door onze services te gebruiken, geeft u aan akkoord te gaan met ons gebruik van cookies. OK