Home › Dirigent

 

 

Danny Nooteboom


Danny Nooteboom (1970) studeerde Schoolmuziek aan het conservatorium van Arnhem, Muziekwetenschap aan de Universiteit Utrecht en Koordirectie aan de Hogeschool Gorinchem. Hij had les bij o.a. Frans Moonen en Joop Schets. Vanaf 1990 is Danny actief als dirigent. Aanvankelijk als dirigent van orkesten en ensembles, maar vanaf 1992 ook als koordirigent. Zo dirigeerde hij bijna 15 jaar lang de Vredeberg Cantorij in Oosterbeek, en van 1996 tot 2007 het Zelhems Christelijk Oratoriumkoor. Ook is hij verbonden geweest aan het professionele barokorkest “Het Rijn Consort”.

Naast zijn vaste ensembles is Danny Nooteboom ook een veelgevraagde dirigent voor Scratch evenementen. Vanaf 2007 dirigeert hij de jaarlijkse Messiah Scratch van de KCZB in Leidschendam, en vanaf 2008 is hij dirigent van de bekende “ Leidse Scratchdagen”.

Naast zijn werk als dirigent is hij sinds 1 maart 2014 voorzitter van de muziekcommissie van de Vereniging Toonkunst Nederland (VTN) en de MBT.

Vanaf augustus 2012 is Danny Nooteboom de vaste koordirigent van Hagacantare. Meer informatie over Danny Nooteboom is te vinden op zijn eigen website.

Op 28 maart 2015 organiseerde het Gemengd Koor HagaSonare uit Den Haag een jubileum scratch concert voor Danny voor zijn 25 jarig jubileum als dirigent. Met 100 deelnemers van al zijn koren werd een uitvoering gegeven van Olivet to Calvary van J.H. Maunder in de Noorderkerk te Den Haag.